Erbjudanden

Kryddor

Vi är stolta över att sälja kryddor av högsta kvalitet, både avseende smak och renhet. Tro oss när vi säger att du kommer att märka skillnad när du använder våra kryddor! 

På den här sidan får du lite råd och tips om hur du får ut det mesta av dina kryddor. Men om du har bråttom så är det bara att börja utforska vårt utbud, antingen genom katego...

Vi är stolta över att sälja kryddor av högsta kvalitet, både avseende smak och renhet. Tro oss när vi säger att du kommer att märka skillnad när du använder våra kryddor! 

På den här sidan får du lite råd och tips om hur du får ut det mesta av dina kryddor. Men om du har bråttom så är det bara att börja utforska vårt utbud, antingen genom kategorierna här nedan eller genom att använda sökfunktionen uppe i sidhuvudet

Välkommen in!

Tips om kryddor

Förvaring av kryddor

Kryddor mår bäst av att förvaras torrt, svalt och mörkt. Den traditionella kryddhyllan ovanpå spisfläkten är alltså den sämsta platsen. Tyvärr, eftersom kryddor inte bara ger smak och doft åt din mat. Deras starka färger lyser upp köket och därför är det trevligt att ha lite framme. Man kan tex ha mindre burkar som man fyller på när det tar slut.

Våra kryddburkar av pet-plast blockerar en del av solens uv-strålar och hjälper till att förbättra kryddornas hållbarhet. Tyvärr ger inte glasburkar samma skydd.

Att krydda mat

Smakämnena i kryddor är antingen vatten- eller fettlösliga. För att få ut det mesta av kryddornas smak är det därför viktigt att alltid ha båda dessa smakbärare i maten. I kryddblandningar med tex bitar av lök kan man låta kryddan dra i lite vatten 20 minuter och sen blanda den med lite olja och pensla på maten. Vattnet gör att löken mjukas upp och kryddan släpper aromerna. Den tillsatta oljan kan sedan fånga upp de fettlösliga ämnena. Det är viktigt att göra det i den ordingen; först vatten, sen olja, för annars kommer inte vattnet kunna tränga in i kryddorna.Att krydda mat, pesto-krydda med ramslök

En del kryddor behöver värmas upp innan de används, det gäller till exempel senapsfrön som kan läggas i het olja. Fröna poppar upp som små popcorn och när kryddan tystnar är aromerna lösta i matoljan. Curry som ska användas i grytor mår alltid bra av en uppvärmning, det tar bort de skarpare smaktonerna i curryn. Ibland vill man ha lite av den skärpan och då kan man tillsätta mer curry i efterhand. Var bara försiktig så att inte kryddorna bränns för då blir det inte gott.

Kryddor och hälsa

Kryddor sägs ofta vara bra för hälsan och har använts som naturmedicin i årtusenden. Våra kryddor säljs främst för att sätta smak vid matlagning men ingenting hindrar att de används som kosttillskott. Den höga kvaliteten och renheten gör att de är minst lika bra, men ofta mycket billigare, än det man hittar i hälsokostaffären.

Tillsatser

Våra kryddor och kryddblandningar innehåller sällan några tillsatser och om de gör det så framgår det av innehållsförteckningen. Det finns många skäl till att man från branschen vill använda tillsatser och det finns skäl för oss som konsumenter att ifrågasätta varför man gör det. En vanlig tillsatts i all möjlig mat och också kryddor är natriumglutamat, msg. Msg är en smakförstärkare som ger en rikare smak åt nästan allt den tillsätts till. En del upplever att mat med msg smakar konstgjort, andra skulle inte kunna leva utan den. Natriumglutamat bryts av saliven ner till glutamat och det är det som är den aktiva beståndsdelen. Glutamat förekommer naturligt i tex Broccoli och valnötter men det är i den stora koncentration av msg i tex buljongtärningar eller kinamat som en del människor upplever att de får problem. Konsumentverkets riktlinje är att det vid normal konsumtion inte finns några risker med msg.

Klumpförebyggande medel gör precis vad det låter, förebygger klumpar. Det är rätt onödigt om man inte ska ha kryddorna i en ströare och därför har vi inte det i några kryddor. Det gör i sin tur att det kan blidas klumpar i de kryddor du köper från oss. Men de är mjuka och man kan lätt mosa klumparna mellan fingrarna. Ett litet besvär för att slippa en extra tillsats tycker vi och hoppas att du håller med.

Många kryddblandningar innehåller mest salt vilket är en billig råvara. Vi försöker hitta kryddblandningar som inte främst består av salt för att det ger mer av den eftersökta smaken. Vill man ha  salt i maten kan man tillsätta det själv. Det gör att man kan använda mer av våra kryddblandningar utan att maten blir för salt. Ofta är vi amatörer för försiktiga med kryddningen jämfört med professionella kockar som tar ut svängarna mycket mer i köket. Det finns såklart undantag när försiktighet är ett måste, tex chili, men generellt sett så smakar det godare om man kryddar mer. Det är inte svårare än så.

Med dessa ord hoppas vi att du fått inspiration att krydda mer och utförska nya smaker. Den här sidan är en bra startpunkt för utforska världen av kryddor.

Välkommen till en värld av Zmaker!

Mer...

Kryddor Det finns 131 produkter i kategorin.

Underkategorier

 • Bak & bröd

  Traditionella och nya kryddor till bakning, bl a anis och kanel.

 • Chili

  Chili har, i motsats till vad man kanske kan tro, sitt ursprung i central- och sydamerika. Det var Christopher Columbus som tog chilin till Europa där den senare fann sin väg till Asien och resten av världen. 

  Capsaicin är ämnet i chili som gör att det bränns på tungan. Det är framför allt däggdjur som är känsliga för chili, fåglar till exempel är helt okänsliga. Därför kan man strö chilipeppar över fröna på fågelbordet för att hålla råttor borta. 

  Här hittar du vårt sortiment av chili i olika former och kryddblandningar som innehåller chili. Förutom sin starka smak så finns det en massa smaker att uptäcka i chili, de flesta har tex en markerad sötma vilken kan förstärkas med tex socker eller honung i maten. Sweet chili-sås är ett utmärkt exempel på det. 

 • Curry

  Curry används som ett samlingsnamn för kryddblandningar med för oss nordbor lite ovanlig smaksammansättning. De kan tex innehålla kanel, kardemumma, bockhornsklöver och gurkmeja. Med ursprung från Indien så har curry blivit en världssucce som anpassats till de lokala köken. Vi säljer tex engelsk curry och svensk curry men också den afrikanska curryn Raz El Hanout. 

  Oavsett vilken du väljer så kommer smakerna lyftas och rundas av om de låter kryddan fräsa i lite smör eller olja innan den används. 

 • Dipp & sallad

  Sätt sting på salladen med våra goda salladskryddor. Gör din egen dippa, utmärkt gott till både grönsaker och chips!

 • Grillkryddor

  Grillkrydda för kött, fisk och kyckling. Prova hickorysalt för att få röksmak utan att behöva tända grillen, eller varöfr inte sen mexikansk salsakrydda!?

 • Internationellt
 • Kryddblandning

  Säkra kort, klassiska kryddblandningar eller varför inte prova något helt nytt. Vi har allt som du behöver för att lyckas med din mat.

 • Kryddor för olika råvaror
 • Kryddpaket

  Smarta kryddpaket med användbara basingredienser.

 • Lök & vitlök

  Lök får nog sägas vara en grundläggande smaksättare i alla möjliga rätter. Om du inte har tid eller lust att hacka själv så är torkad lök en utmärkt ersättare. Med torkad lök av hög kvalitet så får du den fina löksmaken fast utan tårarna. Torkad lök kan dessutom användas för att tex krydda kött som ska stekas.

  Granulerad lök är finmald lök som pressats till små kulor. Det gör att det inte dammar så mycket och när kulorna löses upp i tex vatten så blir det lökpulver igen. 

  Testa gärna våra löksalter som bordskrydda är det helt fantastiska. Tänk bara på att löket innehåller naturliga oljor som tillsammans med salt lätt bildar klumpar. Eftersom våra löksalter inte har några tillsatser av tex klumpförebyggande medel så är det upp till dig att bryta sönder klumparna. Nu är det inte så svårt, ett lätt tryck med fingret så spricker härligheten upp!

 • Peppar och...

  Här hittar du peppar i olika former och blandningar som tex Rosépeppar och pepparblandning med 5 sorter.

 • Salt

  Salt, den mest ursprungliga kryddan! Flingsaltet har hittat sin plats på matbordet och i kvarnen passar ett grövre salt, kanske från Himalayas saltgruvor eller medelhavets mineralrika vatten. Våra smaksatta salter är en genväg till starka smakupplevelser.

 • Snaps

  Krydda din egen snaps och bli en hjälte vid middagsbordet! Varje påse räcker till 70 cl sprit och du kan göra din egen snaps precis så kryddstark som du själv vill ha den genom att låta kryddorna dra olika länge.

 • Örter

  Här hittar du det mesta när det gäller örter, som tex. dragon, oregano, basilika och citrongräs.

 • Övrigt

  Här finns vårt övriga sortiment som tex. valerianarot, sumak, arrowrot och lavendelblom.

per sida
Visar 1 - 12 av 131 produkter
 • Snabb överblick
  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Rea!

  Med allroundkryddan har du en komplett krydda för grillning och stekning av kött och fågel.  Innehåller:Salt, dextros, kummin, gurkmeja, paprika, potatisstärkelse, socker, chili, smakförstärkare E621, arom, vitlök, lök, rosmarin Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 75 gramstorpack: 500 gram

  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  14,70 kr 21,00 kr -30%
  Rea!

  Amerikansk grillkrydda är en god och trevlig kryddblandning som passar till alla kötträtter. Innehåller:Salt, rosmarin, chili, paprika, kryddpeppar, nejlika, lök, vitlök, koriander, svartpeppar, vitpeppar, spiskummin, socker, cayenne, veg.olja,oregano, enbär Cirkavikt: påse: 50 gramburk: 58 gram

  14,70 kr 21,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  20,30 kr 29,00 kr -30%
  Rea!

  Hela anisfrön används som krydda i bröd och likör. Namnet anis kommer från grekiskan och betyder dill. I Indien får du hela anisfrön efter maten för att neutralisera smaklökarna. Innehåller: hela anisfrön. Cirkavikt: påse: 50 gramburk: 38 gram  

  20,30 kr 29,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  27,30 kr 39,00 kr -30%
  Rea!

  Apelsinblomma kan med fördel användas i en kopp te. Den har en mjuk och rogivande smak och sägs vara lugnande och bra mot insomningssvårigheter. Innehåller: torkad apelsinblomma. Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 12 gram

  27,30 kr 39,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Rea!

  En mycket trevlig och god krydda med franska örter och rotfrukter som passar till söndagsmiddagen eller till köttgrytan. Ingredienser: Rödbeta, morot, persilja, rosmarin, lök, vitlök, bellpeppar, salt, svartpeppar. Cirkavikt: påse: 50 gramburk: 54 gram

  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  9,10 kr 13,00 kr -30%
  Rea!

  Basilika är bladen från en oansenlig, men väldoftande växt från Indien. Den odlas också i norra Medelhavsländerna och Kalifornien. Basilika är grön och har en söt, varm arom med stickande underton. Den passar i alla tomaträtter, till ljusa köttslag som kyckling och kalv, i fiskgrytor, till spagetti, makaroner och sallader. Cirkavikt: påse: 30 gramburk: 15...

  9,10 kr 13,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  16,10 kr 23,00 kr -30%
  Rea!

  BBQ Chicken är en god grillkrydda som som passar till alla slags kycklingrätter. Innehåller: Scharlottenlök, ingefära, vitlök, gräslök, socker,paprika, chilli, salt, veg.olja. Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 58 gram

  16,10 kr 23,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  20,30 kr 29,00 kr -30%
  Rea!

  BBQ citronmix är en riktig höjdare till grillningen, ger allt du lägger på grillen en härlig och god uppfriskande smak. Ingredienser: Paprika, salt, lök, vitlök, provensalska örter, arom. Cirkavikt: påse: 50 gramburk: 52 gram

  20,30 kr 29,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Rea!

  BBQ Texas grillkrydda är en smakrik krydda som ger köttet en extra kick. Passar till nöt, fläsk, lamm och kyckling. Ingredienser: Salt, Socker, Vitlök, Senapspulver, Chili, Paprika, Koriander, Spiskummin, Svartpeppar Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 73 gramstorpack: 500 gram

  13,30 kr 19,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Tillfälligt slut
 • Snabb överblick
  17,50 kr 25,00 kr -30%
  Rea!

  Biffkrydda är en kryddblandning som passar utmärkt till all slags kött för grill och stekning. Innehåller: Paprika, bellpeppar, svartpeppar, spiskummin, kryddsalt, koriander, chili. Cirkavikt: påse: 50 gramburk: 75 gram

  17,50 kr 25,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  7,70 kr 11,00 kr -30%
  Rea!

  Bockhornsklöver i form av hela frön används som smaksättare i rätter från Indien och Mellanöstern. Den är vanlig i indiska curryblandningar. Kryddan har en skarp doft och smak och fröna bör rostas innan användning. I Pakistan och Indien kallas bockhornsklöver för Methi. Innehåller: hela frön av bockhornsklöver.Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 76 gram

  7,70 kr 11,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
 • Snabb överblick
  10,50 kr 15,00 kr -30%
  Rea!

  Bockhornsklöver i mald form används som smaksättare i rätter från Indien och Mellanöstern och ingår i många curryblandningar. Bockhornsklöver är också vanligt i kosttilskott och naturläkemedel.Innehåller: mald bockhornsklöver. Cirkavikt:påse: 50 gramburk: 67 gramstorpack: 500 gram

  10,50 kr 15,00 kr -30%
  Reducerat pris!
  Produkten finns med olika alternativ
Visar 1 - 12 av 131 produkter