Godsaker

Godsaker av bästa kvalitét.

Godsaker Det finns inga produkter i kategorin.

Underkategorier

 • Choklad

  Choklad i alla möjliga former; mörk choklad, mjölkchoklad.

 • Lakrits

  Lakrits har på senare år blivit alltmer populär som en spännande smakbrytning i allt från dessert till köttgryta. Här hittar du rålakrits, lakritsrot, lakritspulver och lakritsgodis. 

  Lakrits delas ofta upp i söt och salt lakrits där skillnaden är att den salta slaritsen smaksätts med det kemiskt framställda saltet salmiak. 

  Lakrits är så mycket mer än godis eller en spännande smaksättare, det är faktiskt ett av våra äldsta naturläkemedel och användes redan för 4000 år sedan. Hippokrates, läkekonstens anfader, ansåg bland annat att lakrits hade god effekt mot magsår.

  Lakrits har också använts mot hosta och för att förbättra matsmältningen. Det sägs också ha en positiv inverkan på potensen (säg den krydda som inte vid något tillfälle tillskrivits den egenskapen). Det finns dock inte någon forskning som stöder den tesen.

  Personer som lider av högt blodtryck ska undvika att äta alltför mycket lakrits, livsmedelverket rekommenderar ett dagligt intag om högst 50 fram för dessa personer.

  Den finaste lakritsen anses komma från Kalabrien i södra Italien. Vi har ett urval av riktigt god italiensk lakrits.
   

 • Kopiko

  Kopiko kaffekarameller tillverkas i Indonesien av kaffe från Java. De är världens mest sålda kaffekarameller och finns som kaffekaramell eller cappuccinokaramell. 

  När du väl har smakat en så är det lätt att förstå varför Kopiko erövrat världen. De är helt enkelt oemotståndliga!